S Letsportem na skialpy

Vyrážím s kamarády na pásech ze Zlatníku na Lysou a pod vousy se usmívám, jak se jim motají hůlky pod nohy a podkluzuje jim to už na parkovišti. Tož snad to vylezeme až nahoru. Skialpové lyže zkouší poprvé , ale velmi rychle se s nimi sžívají. Projdeme lesem a jsme na asfaltce z Papežova. Oba dva už jdou bez problémů, upravují si podpatěnky podle potřeby, hůlky se jim nemotají, nezvedají zbytečně lyže do vzduchu při posunu vpřed, ba i svodidla překonali s grácií.

Cestou nahoru se rodí nápad na akci. Doma začneme řešit nějakou grafiku a všechny detaily okolo. V úterý je to venku, s Letsportem a Lysou! V sobotu 11. února sraz v 8 u obchodu a v 9:30 start od sjezdovky na Zlatníku.

Přijde vůbec někdo?

Přijíždíme na Zlatník a jsme napjatí jak trencle, jestli vůbec někdo dorazí. Ještě ani nejsme na parkovišti, zvoní telefon a už víme, že sami nepůjdeme! Aktivní důchodce Jiřík se k nám přidává a celou cestu nahoru je o čem si povídat. Různé vtipné historky z lyžování, cyklistiky, turistiky, cestování po světě lítají vzduchem a cesta příjemně ubíhá. Nad Zimným uhýbáme z hlavní výstupové cesty po červené značce, traverzujeme po známé cestě. Před závěrečnou pasáží dáváme sváču. Flapjack a čaj z termosky dodají potřebnou energii. Pomalu se sbíhají sliny na polívku nahoře v chatě.

Vrchol

Mezi stromky stoupáme hore a z mraků se pomalu noří vysílač. Nahoře fouká jak čert, oblékáme zateplovačky a šlápneme ještě kousek k vrcholu. Tam jen pohladíme hladící bod, obejdeme obelisk a šup do chaty! Před vchodem potkáváme Petra, který plánoval také jít s námi, ale bohužel čekal na jiném parkovišti. Aspoň v chatě můžeme dát řeč u zasloužené polévky.

Vzhůru dolů!

Dolů po jižní sjezdovce a dál každý podle svého tempa. Dáváme pár krátkých zastávek, ať se sjedeme. Sněhu je dost, dá se i mezi stromy, ale žádná sláva. Sjezdovka rozbombardovaná, ale všichni jsme bezpečně dole. Ještě vyměníme pár slov a s blaženými úsměvy se ubíráme každý ke svému autu.

Celá akce s Letsportem ne Lysou byla šita horkou nití. I proto nám hodně z vás psalo, že už mají jiné plány, nebo že nemáte vybavení. Naše zimy bohužel úplně nejsou nakloněny dlouhodobému plánování skialpových túr. Půjčovnu skialpů taky nemáme, ale třeba jednou…Pro příště to snad bude lépe dostupné pro všechny. I přes skromnou účast jsme si tuto pohodovou akci maximálně užili a už se těšíme na další, které budou následovat!

Děkujeme Jirkovi a Peťovi za fajn společnost..

Petr a Tomáš

Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz